Over ons

In 2004 heb ik Salix Boomzorg opgericht. In het begin deed ik nagenoeg alle werkzaamheden alleen. Na verloop van tijd kreeg ik grotere opdrachten en  daarvoor huurde ik dan mensen in. Deze manier van werken hanteer ik tot op de dag van vandaag: kleinere opdrachten doe ik alleen en voor grotere opdrachten huur ik mensen uit mijn netwerk in die goed bij de opdracht en de opdrachtgever passen. Zodoende kan ik voor elke opdracht, van het snoeien van één fruitboom tot het onderhouden van de beplanting van een landgoed een oplossing op maat bieden. Zowel het opnemen als het uitvoeren van de opdrachten doe ik altijd zelf . U heeft dus bij elk contact met dezelfde persoon te maken. Ik ben hoofdzakelijk werkzaam in Drenthe en Groningen, maar zo af en toe ook daar buiten.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen doen? Neem gerust contact op! Ik kom graag bij u langs om uw bomen te bekijken en de mogelijkheden te bespreken. Dit is uiteraard kosteloos en geheel vrijblijvend.

Met vriendelijke groet, Jan Prenger


Salix Boomzorg is aangesloten bij de kennisvereniging Kring Praktiserende Boomverzorgers. De KPB richt zich met name op het bevorderen en uitwisselen van praktische en theoretische kennis. Door lid te zijn van de KPB zorgen wij er voor dat we op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen in bomenland, waardoor we met de meest recente inzichten de juiste zorg voor uw bomen kunnen bieden.

Salix Boomzorg is door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) aangemerkt als een erkend leerbedrijf. Daar zijn wij uiteraard erg blij mee. Waarom? Boomverzorging is een zeer specialistisch vak. Naast een uitgebreide kennis over bomen moet je ook over de vaardigheden beschikken om veilig en efficiënt in bomen te klimmen en te werken. Het grootste deel van de benodigde vaardigheden leer je in de praktijk. Door leerling boomverzorgers binnen ons bedrijf de ruimte te bieden om praktijkervaring op te doen, helpen wij hen een echte vakspecialist te worden.

Sinds 2019 zijn wij lid van Vakgroep Wilde Weelde. Vakgroep Wilde Weelde is een vakvereniging van bedrijven die milieubewust werken vanuit een ecologische visie aan een natuurrijke omgeving. Een visie waar wij ons helemaal in kunnen vinden!